Pohodništvo in kolesarjenje

Pohodniške poti

COOPERJEV TEST

Rekreacijska proga v dolžini 2400 m je namenjena vsem ljubiteljem športa in rekreacije ter je na zemljevidu označena s rdečo barvo. S tekom ali hojo po tej progi si sami preizkušate svojo vzdržljivost in jo krepite. To je sodobna metoda aerobnega treniranja za zdravje ter za razvoj in ohranjanje telesne sposobnosti. S tem načinom vadbe krepite srce, ožilje, dihala in druge organe.

POT MED VRELCI ŽIVLJENJA

Ustavi se ob skrivnostnem vrelcu in prisluhni "bubljanju". Zazri se. V njegovo globino. V svojo globino. Začuti svojo düšo. Na pot med vrelce življenja se lahko odpraviš v dvoje. Odkrivat Zdravilni, Petanjski, Železni, Šratovski, Ožekov, Zemljičev vrelec. Spoznavat skrivnosti Črne mlake in pristne domače hrane. Počasi, kakor vrelec odkriva svoje čare. In kot se je na svoji poti ustavil doktor Karl Henn, se pri Železnem vrelcu ustavite tudi vi in poskusite to znamenito “bubljo”. Večina vrelcev se nahaja v ravninskem delu. V preteklosti so bili vsi izviri urejeni tako, da so bili obdelani v obliki kvadratne kašte iz kamna ali hrastovega lesa. Slatino so iz njih zajemali. V novejšem času so nekatere uredili tako, da mineralna voda priteka iz vrelca po ceveh.

Zloženka

ATILOVA POT

Hunski kralj Atila, nezaustavljiv, neomajen osvajalec, je zastal ob pogledu na očarljivost pokrajine pod Kapelo. Lahkotna pot vodi od preše na Kapeli, mimo cerkve sv. Marije Magdalene, v skrivnostni gozd. Tam naj bi nekoč stala njegova trdnjava, obdana s trojnim obzidjem. Skrita pod vzpetino v gozdu skriva zaklad, ki ga čuvajo trije bori. Najdite ga, začutite svojo düšo.

Zloženka

karta_slo

Tematska učna pot od kamna do železa

Učna pot je umeščena v zavarovano območje naselbinske, vrtno arhitekturne dediščine Radenci – zdraviliški park. Obiskovalci se seznanijo s prazgodovino v povezavi z novejšo zgodovino zdraviliškega turizma v Radencih. Naš cilj je povezati prazgodovinske najdbe s celotno bogato zgodovino občine Radenci. Daljša krožna pot je dolga 4 km in je namenjena obiskovalcem, ki imajo za raziskovanje območja več časa. Krajša pot je dolga 2.1 km in ni krožna pot.

Zloženka

GOR PA DOL KRE MURE

Krožna pot "Gor pa dol kre Mure" vodi po obeh bregovih, med dvema mostovoma, petanjskim in radgonskim, ki pot povezujeta in omogočata prehod preko reke. Prečka tudi drugo mejno reko, reko Kučnico, preko katere je postavljena lična brv ter v Avstriji še potok Drtauchenbach, ki ga je moč prečkati po železnem mostičku. Pot povezuje dve državi, Slovenijo in Avstrijo, ter štiri občine - Tišina, Radenci, Gornja Radgona in avstrijsko Bad Radkersburg.

POT OB MURI

Pot je razdeljena na 3 etape: Zgornje Konjišče - Gornja Radgona, Gornja Radgona - Radenci in Radenci - Hrastje Mota. Prav ob meji Slovenije in Avstrije vam bo Mura odkrila Radence, Gornjo Radgono in Apače. Pot vas bo popeljala iz enega kraja v drug kraj po poti, ki poteka tik ob Muri ali pa se od reke oddalji le za nekaj metrov. Ob poti boste spoznali vez med reko, živalskim in rastlinskim svetom ter ljudmi. Odkrivali boste sledove bobra in opazovali sivo čapljo, race ter številne druge ptice, ki domujejo ob Muri. (Pot je na zemljevidu spodaj označena z zeleno 4.)

VIA POMURJE

Z ravninskega dela Pomurja nas pot popelje v razgiban svet vinskih kleti ter krajinsko obarvanih turističnih in drugih znamenitosti.

POT SV. MARTINA TOURSKEGA- VIA SANCTI MARTINI

Pot je ena izmed 29 kulturnih poti Sveta Evrope. Pot je razdeljena na dnevne etape, ki so opremljene z zemljevidi, informacijami o dolžini etape in času hoje ter turističnimi informacijami, vključno z informacijamo o prenočiščih in pomembnejših točkah na etapi. Navedene so tudi kontrolne točke na katerih dobite žig za romarsko knjižico. Želimo vam veliko lepih trenutkov na slovenskem delu poti sv. Martina.

Kolesarske poti

POT TRAMINCA

Popeljite se po poti dobre kapljice - tiste iz slatinskega izvira z zdravilnimi učinki in tiste iz grozdja, "od sonca razvajenega", kot pravijo domačini. Od Radencev vas pot popelje čez ljubke vrhove do znamenitega Kapelskega Vrha, kjer se vam bo vzpon poplačal z prečudovitim razgledom na severovzhodni del Slovenije. Nekaj umirjene ravnice boste doživeli v vožnji čez polja do naselja Hrastje - Mota.

OD SLATINE DO VINA

Raziskujte mejna območja Občine Radenci na drugačen način. Zapeljite se do reke Mure in raziskujte skrite kotičke, ki jih nudi prečudovita narava. Uživajte ob žuborenju reke, petju ptičkov. Oči si spočijte ob prečudovitih razgledih, ki jih nudijo Radgonsko - Kapelske gorice. Ob poti se ustavite ob izvirih vrelcev.

POT ŠKRATA RADINA

Ena izmed legend nastanka mineralne vode iz Radencev pravi, da hrup, ki prihaja iz vrelcev, ustvarjajo pridni škrati, ki s kopanjem rovov utirajo pot zdravilni vodi. S pomočjo škrata Radina se zapeljite po turističnih znamenitostih Občine Radenci in raziskujte njeno bogato zgodovino.

RADENSKI KROG

Radenski krog predstavljapravo pustolovščino za vse kolesarje, ki želijo raziskovati območje po stranskih poteh. Pot se začne v Radencih in nadaljuje proti Turjancem mimo rimskodobne gomile do Janževega Vrha ter skozi Boračevo nazaj v Radence. Pričarala vam bo prečudovite razglede in prikazala skrite kotičke, ki jih poznajo le domačini.

OD RAVNICE DO GORIC

Pomurje je dežela širokih polj, zaobljenih goric, štorkelj in zdravilnih voda. Ta pot va bo vodila po tem koščku Slovenije in vas ne bo pustila ravnodušne. Kolesarili boste po pomurskih ravnicah do Radgonsko - Kapelskih goric in občudovali boste pestrost pokrajine, ki vas bo navduševala z odpirajočimi pogledi.

MURSKA KOLESARSKA POT

Čarobna pokrajina ob reki Muri s svojo naravno ohranjenostjo in navidezno nedotakljivostjo očara vsakega popotnika, bodisi pohodnika bodisi kolesarja. Je kaj lepšega kot kolesarjenje v objemu zelene pokrajine, obdane z rumenimi polji in neskončnimi travniki, skrivnostnimi gozdovi, opojnimi vinogradi in mehkimi griči?

Povezava

TRASE REKREATIVNEGA KOLESARSKEGA MARATONA TRI SRCA- RADENCI

Start in cilj maratona je pri lovskem domu v Radencih. Proga se hitro dvigne na vinorodne griče nad Radence, od koder nam pogled v lepem vremenu sega daleč po prekmurski ravnici.

Medtem, ko se po najkrajši progi skozi Orehovce hitro vrnemo do cilja, se pri daljših progah zapeljemo v osrčje Slovenskih goric.

PROGE MARATONA

  • veliki maraton TRI SRCA RADENSKA CLASSIC - 75 km (7 vzponov)
  • srednji maraton TRI SRCA RADENSKA LIGHT - 54 km (4 vzponi)
  • mali maraton TRI SRCA RADENSKA BREZ MEHURČKOV - 28 km (2 vzpona)

GOLF IGRIŠČE RADENCI

9 igralnih lukenj ponuja pestro in zanimivo igro tako za začetnike kot tudi za izkušene igralce golfa. Skupaj z blagodejno radensko mikroklimo je igranje golfa čisti užitek. Svoj čar mu dodaja igralno polje št. 5, ki se ponaša z dvema zelenicama, ločenima z vodno oviro.

Povezava

INFO KIOSK
Skip to content